Actualment esteu veient Decathlon obre les portes del seu nou magatzem continental en la ZAL Port amb 95.987 m² i certificació LEED PLATINUM

Decathlon obre les portes del seu nou magatzem continental en la ZAL Port amb 95.987 m² i certificació LEED PLATINUM

Complint els màxims criteris d’eficiència energètica i sostenibilitat.

Decathlon, la companyia líder en distribució de material esportiu a Espanya inaugura un nou magatzem continental que ha estat construït per CILSA, societat que gestiona la ZAL Port i participada pel Port de Barcelona i Merlin Properties, situada en la mateixa ciutat de Barcelona, a tan sols 10 minuts de l’aeroport i contigua al propi Port de Barcelona.

Totes dues companyies van signar un acord al desembre del 2018 per a la construcció clau en mà en la parcel·la BZ1 de la ZAL Port – Ciutat de 167.751 m² d’una nova nau logística de 95.987m², una de les més grans i sostenibles de tota Espanya, no sols per la seva dimensió i ubicació dins de la pròpia ciutat de Barcelona, sinó perquè a més serà certificada sota l’estàndard LEED amb categoria Platinum, obtenint la més alta qualificació a nivell mundial de les quatre existents en el món amb aquesta certificació, donant resposta d’aquesta manera a les més altes exigències mediambientals.

Amb una inversió global de 53,4 M€ i construïda en tan sols 14 mesos en plena pandèmia, el nou centre continental de Decathlon ha estat desenvolupat utilitzant tecnologia BIM seguint els més estrictes criteris d’eficiència energètica, sostenibilitat i condicions de treball saludables que dicta la certificació LEED PLATINUM del US Green Building Council. Entre altres, s’han instal·lat plaques fotovoltaiques per a autoconsum, un sistema integrat de gestió de l’edifici per al control de la Il·luminació artificial mitjançant Leds de baix consum regulables amb sensors de presència i s’han utilitzat materials de construcció respectuosos amb la petjada de carboni.

Aquesta nau està dotada de la més moderna tecnologia per a l’activitat logística, formada per 2 edificis de 46.610 m² cadascun i 1 edifici de serveis de 2.767 m² construïts, que inclou la planta baixa i planta trepitjo d’oficines, el passadís de connexió entre totes dues naus i les sales tècniques. Disposa d’una altura lliure general de 11,30 m, 112 molls d’última generació amb un sistema automàtic de retenció de camions i 4 molls per a descàrrega de furgonetes amb portes seccionals automàtiques i abrics exteriors.

Marc Mata, director del nou centre continental de Decathlon ha afirmat: “Ens sentim molt orgullosos de comptar amb un equip de més de 325 col·laboradors, els quals, han estat els que han fet possible que poguéssim posar en marxa un projecte d’aquesta envergadura en un temps rècord. A més, hem reforçat l’equip amb 51 noves incorporacions, a les quals se sumaran altres 20 perfils logístics més en els pròxims mesos”.

El líder de Transformació Logística de Decathlon España, Daniel Mangas ha apuntat: “El nou centre continental és un dels primers passos de Decathlon dins de l’important procés de transformació logística i de la seva cadena de valor fins a 2024 que hem començat enguany. Aquest nou projecte, sumat a la resta de processos interns, ens permetrà estar preparats davant els nous reptes i necessitats del futur”. I ha conclòs: “Quant a les instal·lacions, dins del nostre ferm compromís per dur a terme la nostra activitat de manera sostenible, per a nosaltres és una garantia a nivell mediambiental disposar d’una construcció amb aquestes característiques”.

Per la seva part Alfonso Martínez, director general de CILSA ha assenyalat: “Després d’aquests últims 5 anys on hem construït gairebé 300.000 nous m² de naus certificades totes amb LEED Gold invertint més de 200 M€, aquest projecte de 95.987 m² suposa un punt d’inflexió per a la ZAL Port, havent finalitzat la totalitat del seu desenvolupament. El nostre objectiu és oferir als nostres clients les millors infraestructures logístiques, en emplaçaments de referència, i amb els màxims estàndards mediambientals. Per això, aquesta nova nau, única en tota Catalunya logística per la seva ubicació i per la seva dimensió, respon als estàndards de les més altes certificacions en sostenibilitat: ha estat desenvolupada segons els criteris de la certificació LEED Platinum obtenint la màxima puntuació de les quatre a nivell mundial que actualment disposen d’ella. Ser el partner d’infraestructures logístiques de DECATHLON suposa una satisfacció enorme i un repte professional per a estar a l’altura d’un client tan important i de tal envergadura, convertint la necessitat de continuar creixent en una obligació per a donar respostes a les necessitats dels nostres clients, confirmant a la ZAL Port com a referent en el mercat logístic de Barcelona”.