SISTEMA DE responsabilitat SOCIAL

sistema de responsabilitat social

SOCIAL ACCOUNTABILITY SA 8000

La norma SA 8000 és un estàndard internacional desenvolupat per Social Accountability International (SAI), que aborda temes com el treball infantil, el treball forçat, la salut i seguretat a la feina, la llibertat d’associació i negociació col·lectiva, la discriminació i les pràctiques disciplinàries. La norma es basa en normatives internacionals de drets humans i laborals, com ara la Declaració Universal de Drets Humans i les convencions de l’OIT (Organització Internacional del Treball), entre d’altres.

En optar el 2023 per la certificació SA 8000, ZAL Port reconeix la importància crucial dels seus proveïdors com a components integrals de la seva cadena de valor. Aquesta decisió reflecteix el compromís de l’empresa no només amb els empleats propis, sinó també amb aquells que formen part de la seva xarxa de proveïdors.

seguridad y salud en el trabajo

SISTEMA DE SEGURETAT I SALUT A LA FEINA - ISO 45001

ISO 45001 és una norma internacional que estableix els requisits per a la implementació d’un sistema de gestió de la seguretat i salut a la feina (SST). ZAL Port des del 2020 té implantat i certificat el sistema SST ISO 45001.

L’adopció del sistema de SST ISO 45001 reflecteix el compromís de ZAL Port amb la seguretat i la salut a l’entorn laboral. Aquest enfocament té com a objectiu principal mantenir un procés de millora contínua en els estàndards de seguretat i salut, considerant de manera integral totes les persones que participen, ja sigui directament o indirectament, a les diverses activitats de l’empresa.

La certificació ISO 45001 no només valida el compliment de ZAL Port amb els requisits establerts internacionalment en matèria de seguretat i salut, sinó que també respon a l’ODS 3: Salut i benestar.

Alguns dels beneficis per a les organitzacions en implementar el sistema de gestió de seguretat i salut a la feina conforme a ISO 45001 són:

  • Disminució de l’índex de lesions, malalties i morts relacionades amb la feina.
  • Eliminació de perills o reducció dels riscos relacionats amb la SST.
  • Millora de desenvolupament i efectivitat de la SST.
  • Mostra el compromís de la responsabilitat corporativa.
  • Preserva de la reputació de la marca.
  • Motivació i compromís dels empleats mitjançant la consulta i la participació.
  • Presa de consciència i desenvolupament duna cultura preventiva de lorganització.

COMPROMÍS social

 

Dins la política de Responsabilitat Social Corporativa de ZAL Port i com a part de la seva contribució per assolir l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides de posar fi a la pobresa, s’ha implementat la cessió de naus mitjançant lloguer social a diverses fundacions. Aquesta iniciativa cerca donar suport a organitzacions compromeses en la lluita contra la pobresa i promoure el desenvolupament sostenible.

Fundació Cares

Grup CARES, un centre especial de treball promogut i presidit per CILSA. Integra persones amb discapacitat i en exclusió social a traves de les activitats logístiques que realitza des de les seves instal·lacions a la ZAL Port.

Fundació Cares

Fundació rubricatus

Fundació Rubricatus és una entitat d’economia social i sense ànim de lucre dedicada a la inclusió sociolaboral de persones adultes amb discapacitat intel·lectual.

Fundació Rubricatus

 

Banc dels aliments

El Banc dels Aliments de Barcelona (BdA) és una Fundació independent, apolítica, aconfessional i sense ànim de lucre, que té com a objectius principals evitar el malbaratament recuperant excedents d’aliments aptes pel consum humà i lluitar contra la pobresa alimentària, en lliurar-los a persones en situació de precarietat del nostre entorn.

Us facilitem un magatzem de 1.238 m² i 324 m² d’oficina amb lloguer social.

Fundació Banc dels Aliments

JoveValor

Des de la Fundació Fundesplai es desenvolupa una iniciativa adreçada a persones joves, d’entre 18 i 29 anys, en situació d’atur, a través de la qual descobreixen i milloren el seu talent a partir de l’empoderament i l’enduriment de les seves capacitats.

Col·laborem des de la ZAL Port amb un programa que permeti als joves incorporar-se al món laboral.

Jove Valor – Fundació Catalana de l’Esplai

Forma’t al Port

L’objectiu és apropar el Port de Barcelona i la comunitat portuària als estudiants de cicles formatius de grau superior (CFGS) en Transport i Logística i de Comerç Internacional.

Facilita als estudiants d’avui dia els futurs professionals, el coneixement de les professions del sector logístic i especialment l’activitat marítima i el transport intermodal.

Escola Europea

Per més informació contactar amb: prevencion@zalport.com